Глобалният директор на фондация Reach for Change - София Брейтхолц - беше на двудневно посещение в България за първи път.

На 1 декември София Брейтхолц изнесе лекция пред общността от социални предприемачи, експерти и партньори на Reach for Change и ПРОМЯНАТА. В началото на събитието Юрий Вълковски – изпълнителен директор на Reach for Change България - представи новите петима финалисти в ПРОМЯНАТА 2017 – Маргаритка, MidndHub, Сингъл Степ, Живот на килограм и Оле Мале. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред тях в началото на 2018 г.

София разказа на гостите за глобалния опит на Reach for Change в подкрепата на социални предприемачи, които създават по-добър свят за децата. Фондацията е основана през 2010 година в Швеция и днес работи в 18 държави на три континента.

Снимки от визитата на изпълнителния директор на фондация Reach for Change София Брейтхолц може да видите ТУК.

Reach for Change отвори офис в България през 2014 година, когато стана партньор на Нова Броудкастинг Груп в осъществяването на инициативата ПРОМЯНАТА. “Едно от нещата, които правят ПРОМЯНАТА една от най-успешните ни програми, е това, че имаме толкова отдадени партньори в България. Те споделят нашите виждания за един по-добър свят за децата в бъдеще.” сподели София Брейтхолц в интервю за NOVA.

София Брейтхолц се срещна с кмета на столицата София Йорданка Фандъкова, със Султанка Петрова и Росица Димитрова - заместник министри на труда и социалната политика – и с Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, за да обсъди с тях възможности за партньорство във връзка с международната конференция, посветена на социално предприемачество и социални иновации, която Reach for Change ще организира в гр. София през октомври 2018 г.

На 2 декември София присъства на специална среща между социалните предприемачи в Инкубатора на ПРОМЯНАТА. Тя им разказа за плановете за развитие на Reach for Change в България, а те споделиха с нея своя опит от последните години.  София беше впечатленията от нивото на петимата финалисти в ПРОМЯНАТА тази година и от това колко са се развили финалистите от предишните издания на инициативата.

ПРОМЯНАТА е най-голямата цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 17 000 деца и младежи от цялата страна.