Не пропускайте големия финал на музикалното шоу тази вечер от 20.00 ч.

За първи път в историята на X Factor в България само момичета влизат в битка на финала на музикално шоу №1. Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова или 4 Magic от отбора на Любо Киров, ще се изправят срещу Йоана Димитрова и Ева Пармакова от тима на Станислава Армутлиева на спектакъла тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. А само един от тях ще спечели голямата награда - договор със звукозаписна компания и 50 000 лева. Преди големия финал финалистите разкриват своите емоции пред Цветелина Шенева и Анелия Перчева от вестник “24 часа”.

По темата

За първи път в историята на X Factor в България също така група стига до финал. Много вероятно е именно групата да стане и големият победител, макар световната практика да показва, че тя трудно остава след края на тв формата. Момичетата от 4 Magic обаче се познават от години и не са събрани в хода на предаването. Преди него всички посещават студио "Арт войс център" в Пловдив, а създателят му - Румяна Иванова, решава да ги събере в група.

"Всички ходихме на индивидуални уроци при Румяна Иванова. Тя реши, че ще се получи нещо много интересно, ако сформира група от нас. Така и стана - стана нещо магично, а именно оттам идва и името ни", казва Елеонора Иванова. Преди предаването четирите участват на конкурси и фестивали като група и печелят награди. "Така ни запомниха като квартет "Магия". Но когато се записахме за X Factor, решихме да променим името си, като го направим по-интересно, но и в същото време да запазим част и от квартет "Магия". Така измислихме 4 Magic - четири магии", разказа Елия Тодорова.

"Да сме първата група, която е на финала на X Factor, е голямо и мечтано постижение. Всичките усилия, които сме полагали тези 3 години, в които сме заедно, е точно, за да стигнем дотук и да покажем на хората своя талант", казва Никол Канева. "Мисля, че го заслужихме. За това, което подготвяме за финала, можем да издадем, че ще изпеем една от най-красивите народни песни, любима на хората, която изпълнихме по-рано в шоуто. Ще направим дует с прекрасна и много талантлива дама. А песента ни за победа е световноизвестна и разтърсваща балада", допълва Валентина Никова.

Втората финалистка в X Factor е 21-годишната Йоана Димитрова от Монтана. Тя показа, че е достатъчно добра в различните музикални стилове, и сама претърпя промяна, като смени визията си за концертите няколко пъти досущ като световните звезди. Още от детската градина Йоана започва да се явява на конкурси и за пеене, и за танци, от които печели престижни награди. Най-важни, разбира се, са тези в чужбина, на които представя страната ни. "Но най-голямата награда ще е, ако спечеля X Factor, което ми се струва нереално. Казвала съм го и преди -мога да се радвам на чуждото щастие, така че нека да победи този, който се е справил най-добре - аз не съм вманиачена в победата", казва тя.

Йоана завършва гимназията с изучаване на чужди езици "Петър Богдан" в родната си Монтана, а след това се записва в Националната музикална академия в класа на Алис Боварян. Но всичките й приятели учат в друго висше училище - в Нов български университет, и заради това Йоана решава да напусне Консерваторията след един семестър в нея. Следващата учебна година е приета в НБУ със специалност "Поп и джаз пеене" в класа на Етиен Леви. Заради приятелите си тя се решава на още нещо - да се пробва в X Factor. Всъщност те са и в основата на това тя сега да е в предаването - убеждават я, че е достатъчно талантлива, за да е сред участниците в него. "Все още не си вярвам толкова, а вече съм на финала. Истината е, че съм такава, каквато бях и преди шоуто. Определено съм земен човек, не съм се възгордяла", усмихва се Йоана.

Третият финалист е 16-годишната Ева Пармакова от София, която добре показа, че е достоен наследник на дядо си - оперния тенор Любомир Бодуров, пял по най-големите сцени в Европа. Ева от малка следи всички сезони на X Factor, а сега, когато тя самата стига до финала, осъзнава колко много хубави неща е преживяла в него. "В началото бях момиче с голямата мечта да пее на сцена, а сега имам тази възможност всяка седмица да се изявявам, да танцувам. Някак си се промених и чувствам как артистът в мен излиза наяве", казва тя.

Успехите й с интерес следи баба й - съпругата на Любомир Бодуров Пенка, която дълги години е била балерина в операта. Ева е и единствената в семейството си, която иска да се развива в изкуството. Майка й е завършила филология и сега е в частния бизнес, а баща й се занимава с хотелиерство.

Музикалната кариера на Ева започва, когато е на 5 години. Тогава става част от вокалната група "Бон-Бон", с която пее на различни сцени, включително и в зала 1 на НДК. 12-годишна вече решава да продължи кариерата си като солов изпълнител и тръгва на уроци при вокалния педагог Искра Миланова.

Какво още споделят финалистите, четете в материала на Цветелина Шенева и Анелия Перчева в съботното издание на вестник “24 часа”.

Не пропускайте големия финал на X Factor "Сътворението на звездите" – тази неделя от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.