Програма за превенция на хранителните разстройства сред учениците

"Живот на килограм". Специалистите казват, че хранителните разстройства са сред най-честите проблеми на съвременния човек.

Затова две дами решиха да разработят програма за превенция сред учениците от 5-и до 12-и клас. Тя е насочена към младите хора, които са уязвими заради щампите, клишетата за красота и наложените представи.

София Фердинандова и Милена Ташкова с проекта "Живот на килограм" – те са сред финалистите в инициативата на NOVA - ПРОМЯНАТА.

Вече стартира онлайн гласуването за финалистите в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

До 5 февруари всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в ПРОМЯНАТА и да избере кого да подкрепи на www.nova.bg/promyanata. Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.