Прея, Славена Вътова, Есил Дюран, Любомир Янчев и Кирил Ефремов с тематични и концептуални менюта следващата седмица, всяка делнична вечер от 20.00 ч
Следващата кулинарна седмица на "Черешката на тортата" продължава с микс от високи технологии, био храни, мексиканска, арабска и италианска кухня. В понеделник вечерта очаквайте момичето със запомнящ се глас и трудно запомнящо се име – Прея-Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. Като истински артист, Прея ще заложи на концептуална вечер с тема Южна Америка. Пикантно, по-пикантно, най-пикантно е кредото на огнената певица. Кулинарният ѝ опит ще е истинската изненада на вечерта, а десертът от печени круши с мед и карамелизирани орехи ще смекчи лютия огън в стомасите на гостите. Не пропускайте да разберете как се играе пинята – мексиканска карнавална игра след ударна доза коктейл "Мимоза".
Във вторник нежната Славена Вътова, една от най-успешните модели и Мис България, ще покаже класа, стил и виртуозни умения в кухнята - от подредбата на масата и декорацията от свежи цветя до хармонично конструираното меню. Славена ще заложи на традиционната домашна кухня и присъщото за нея бавно готвене. Питка шедьовър, сирене с червен пипер и шарена сол връщат на трапезата вкуса на детството. Специално подбрани български вина за всяка степен от менюто очароват гостите, а изненадата – игра превръща вечерта в среща между приятели.
Магичната Есил Дюран ще заложи на арабската кухня в сряда вечерта. Седем подправки за основното, свежи зеленчуци, традиционни рецепти на Близкия изток и десерт от лек крем с пасирани ягоди са вплетени в менюто на Есил. Открита и естествена, тя ще разкаже какво означава истинското й име – Исмигюл, на какво държи в професията и семейството. Не пропускайте сряда вечерта, която минава на принципа – тежкото на коремите – леко на душата.
В четвъртък младият предприемач и програмист Любомир Янчев посреща гостите в собствения си дом, за да им демонстрира на живо, какво представлява иновативният му бизнес. Умната къща се управлява от мобилен телефон и с гласови команди и единственото, което може да спре Любо са скромният му кулинарен опит и спирането на тока. Био храни и здравословни рецепти са изборът на домакина, който делегира основна част от приготвянето и управлението на вечерята на членове на екипа си и провокира гостите си с право хоро.
Италианска петък вечер ще подготви Кирил Ефремов, който организира топло посрещане и поднася топло предястие от тиквички с доматено конкасе халуми. Превъплатен в римски патриций, актьорът ще контролира строго всяка степен от менюто, изненадвайки с десерт - сладък италиански хляб, запечен с карамелена смес и портокалови корички.
Чия концепция ще се отличи в амбициозната надпревара, ще стане ясно в петъчния разбор на шеф Иван Манчев.
Не пропускайте епизодите от юбилейния сезон на "Черешката на тортата" – всеки делничен ден от 20.00 ч. по NOVA.
Редактор: Elena Mehandzhiyska