Защо все още стотици осъдени са на свобода и търси ли ги някой – отговорите днес, в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини

Всеки ден, сред нас, на свобода се движат стотици престъпници. Въпреки че са осъдени на лишаване от свобода или доживотен затвор и имат ефективни присъди, те са успели да избегнат правосъдие и да се укрият… Докато не извършат друго престъпление. Това поне показа случаят с Росен Ангелов – мъжът, който навръх нова година уби шестима – е с влязла в сила присъда още от 2009 година. Осем години по-късно той не само, че не е бил търсен и заловен, но е успял да извърши порeдно тежко престъпление.

Репортерът на NOVA Вероника Димитрова ще ни срещне с няколко почернени семейства, които все още чакат правосъдие за убийствата на най-близките им хора. Семейства, които са предупреждавали и знаели, че дори и осъдени, извършителите на престъпления ще се укрият.

Защо никой не знае къде са престъпниците у нас, как се търсят и търсят ли се въобще – тези въпроси ще получат отговор в Темата на NOVA тази вечер, 19.20 ч., веднага след централните новини.