Българският романтичен филм вече има 75 000 зрители

В навечерието на Св. Валентин екипът на българския филм “Дъвка за балончета” кани влюбените на специална прожекция в Дома на киното в София. Там те ще могат да се срещнат с част от актьорите, режисьора и сценаристите на лентата, която ни връща към най-доброто от романтичния жанр в българското кино. Прожекцията е от 20.15 ч. на 13 февруари.

На самия 14 февруари филмът може да бъде гледан в киносалоните в София и странатаСпециална видео покана към влюбените зрители отправиха и актьорите в главните роли в “Дъвка за балончета” – Теодора Духовникова и Иван Юруков.

“Вярваме, че за хората, които обичаме, няма по-ценен подарък от споделеното хубаво преживяване. И се надяваме “Дъвка за балончета” да е точно това.”, обясняват от екипа на филма и отправят предизвикателство към зрителите: “Разбира се, 14 февруари е само повод. Но както пита и филмът – дали голямата любов наистина е неподвластна на времето и можеш ли да я изпуснеш, изпуснеш ли точния момент?”

С над 75 000 зрители след премиерата си на 8 декември 2017 година, “Дъвка за балончета” вече е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център.

“Дъвка за балончета” разказва историята на първата любов и ни връща към детството през 80-те години. В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Режисьор на филма е Станислав Тодоров – Роги. Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин  е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза”, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Зад камерата е Владимир Михайлов. Във филма участват и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Малин Кръстев, Диана Димитрова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев. Най-много овации в киносалоните обаче събират децата-актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Музиката е на Калин Николов, а в саундтрака влизат и парчета на група “Остава” и братя Аргирови.

Копродуценти на "Дъвка за балончета" са Нова Броудкастинг Груп и Dynamic Arts. Филмът се разпространява в кината у нас от “Лента”. “Дъвка за балончета” е шестата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.