Велислав Павлов и Димитър Захариев отговориха на въпросите, зададени от най-верните фенове във Facebook страницата на сериала

Към актьорския състав в новия сезон на хитовия български медицнски сериал "Откраднат живот: Критична точка" се присъединяват цели 4 нови лица, като две от тях са Велислав Павлов и Димитър Захариев. Звездата на "Вездесъщият" прекрачва прага на МБАЛ "Свети Кирил" в лекарска престилка в ролята на Марио Ковачев. Младият обещаващ актьор Димитър Захариев пък ще му партнира в ролята на по-малък брат и рентгенолог Антон Ковачев, който се бори със зависимости. 

Най-верните фенове във Facebook страницата на сериала имаха възможност да зададат своите въпроси към актьорите и ето какво отговориха те: 

Добре дошли в Откраднат живот! Откривате ли в героите си някоя своя черта или те са напълно различни от вас в реалния живот? Познавахте ли се преди участието си в сериала? Това помогна ли или ви попречи да играете братя?

Димитър Захариев: Благодаря! Според мен актьорът несъзнателно дърпа към себе си героите, които трябва да изиграе. Аз лично не съм толкова импулсивен като като Антон Ковачев, който определно е човек на действието. С Велислав Павлов се запознах на снимките на друг филм преди 2 години. Той е страшен пич и професионалист - помага ми много, тъй като има много опит. Истинска привилигея да си партнирам с него.

Велислав Павлов: Това е естеството на актьорската работа - свързването с написания герой и превръщането му в този, който зрителите гледат. Няма как да не притежава мои черти, иначе не бих го играл или би изглеждал недостоверено. С Димитър Захариев се познаваме отпреди, но бегло - снимахме се заедно преди няколко години в студиото в Бояна. Не това дали познаваш някого отпреди помага на снимки, помага добрият сценарий и разбира се енергията между актьорите. Мисля, че с Митко се усещаме много добре!

Трудно ли ви беше да се сближите с екипа и да започнете да работите в техния ритъм?

Д.З.: Екипът ме прие още от първия ден. Темпото е високо и всеки си върши работата перфектно. В началото бързината и динамиката малко ме стресираха, но с течение на времето се адаптирах и сега се чувствам много добре, работейки с всички тези хора.

В.П.: Работил съм с доста екипи досега и мога да кажа, че нивото на професионализъм на този е впечатляващо, а тогава е винаги по-лесно. Що се отнася до ритъма на работа, имаше някои критични моменти. Тук се работи с два екипа на терен паралелно и в началото на снимките трябваше да работя две седмици и половина без почивка, а в първия почивен ден имах представление с цял ден възстановителна репетиция. Бях единствтеният с такъв график от целия екип и това, което ми помогна най-много, беше подкрепата и любовта от семейството ми. Така че не беше лесно в никакъв случай.

Гледате ли някои сериали (без значение дали са български или чужди, стари или нови) и ако да, кои са ви любимите?

Д.З.: Гледам постоянно, за да черпя вдъхновение. Този формат много се разви през последните години и се правят нечовешки неща. Наскоро гледах един немски сериал Dark, който ме впечатли, както като история, така и като отношение и изпипване на детайлите. Препоръчвам го! 

В.П.: Последният сериал, който изгледахме вкъщи също беше Dark, както и най-новия сезон на Bron - оригиналната шведска версия. В момента гледам The Crown и съм също много впечатлен!

Притеснява или стимулира фактът, че влизате в сериала, след като в него са участвали изключително харесвани, доказани и популярни актьори? 

Д.З.: И двете едновременно. Летвата е много високо. Аз ще дам 110 процента от себе си, за да успея да я прескоча!

В.П.: Отдавна не се притеснявам от други актьори, някакси си така се получава след 60 филма с хора от цял свят.  Може да ме стимулира най-много сценарият и режисьорите, но при всички положения има някакво приятно вълнение и интерес от това как ще реагира публиката на този сезон.

Трябваше ли да се запознаете предварително с останалите герои в сериала и техните истории или ги опознавахте в движение? 

В.П.: С историите на старите герои бях запознат отпреди, всичко останало се случва в движение.