Концертът ще разкрие детайли от живота и тайни от силата на музиката му

"Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия", казват, че така я определя Лудвиг ван Бетовен. В края на март, 24-ти (събота) от 19.00 ч. в зала България ще зазвучи най-известната симфония на Бетовен, но в непозната досега светлина. От Фортисимо Фамилия са подготвили един различен концерт за възрастни - "Бетовен, Девета симфония". Концертът ще разкрие детайли от живота и тайни от силата на музиката на Бетовен.

Организаторите го наричат "образователен", с което разкриват, че публиката ще научи любопитни и не толкова популярни факти от живота на композитора. Освен това зрителите ще погледнат какво се крие в задкулисието на композицията на една от най- изпълняваните симфонии на Бетовен, Симфония #9, което ще им помогне да я чуят по- задълбочено.

Завладяващият актьорски талант на Ана Пападопулу и Валентин Ганев ще бъде вплетен в едно с интересно подбрана мултимедия. Голямата музикална палитра на Софийския филхармоничен оркестър ще дирижира маестро Максим Ешкенази. А гласовете на Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов" ще разпръснат величието си в зала България.

Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, могат да бъдат закупени на касите на Софийска филхармония, както и онлайн ТУК и ТУК.

Програма Фортисимо Фамилия се провежда с любезното съдействие на NOVA и Фондация Америка за България.