Майката на сестри Белнейски разказва за живота след смъртта на децата ѝ

В края на януари 2006-та страната беше потресена от новината за смъртта на двете сестри Белнейски от Пазарджик. Осем години бяха нужни на полицията, прокуратурата и съда, за да посочат категорично извършителят - Лазар Колев. Разплетена ли е обаче загадката? Подозренията за втори извършител остават, но и не само тези. Днес, 14 април, в "Ничия земя” Даниела Тренчева ни среща попрегънатата от тъга, вина и съмнения майка на момичетата – Фани Белнейска. Ще ни покаже и бастуна на нейното живеене - осиновената й дъщеря Мария. За първи път толкова откровено за мъката, надеждата, новото дете, смъртта на съпруга ѝ и версиите за неразкрит убиец…

"12-годишната мистерия, която се заплете с жестоките изнасилвания и убийства на сестрите Белнейски, съсипа няколко живота - на останалите живи. Ако е вярно, че едно престъпление винаги остава следи – тук категорично следите са освен генетични и душевни, но и оставени с такава бруталност, че трудно се разграничава нормалното.

Показаваме ви остатъците от едно семейство, което е толкова силно скрепено от преживелици, че да им завидиш - за скрепяването. От преживелиците – пази, Боже! Жалко, че цената на общата им прегръдка е тази, която плащат - загуби на ближни. 12 години по-късно въпросът вече не опира до поредно ровене в мъката на майката и в паметта на децата, а до изравянето на истината. Нейната есхумация е винаги разрешена", коментира Даниела Тренчева.

Не пропускайте "Ничия земя" днес от 18.00 ч. по NOVA.