Едно от най-новите попълнения в хитовия сериал в интервю за в. България днес

25-годишната Теодора Кулева е  внучка на големия актьор Тодор Колев. Завършва НАТфИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Ивайло Христов. Когато решава да учи в академията, тя кандидатства, без никой да знае за родството ѝ с Тодор Колев. Отскоро Теодора е позната на зрителите с ролята си на д-р Албена Войнова в "Откраднат живот".

- Теодора, как влезе в хитовия сериал "Откраднат живот"?

- Явих се на кастинг, на който казах монолог в различни ситуации. Явно са ме харесали. Ходя на всички кастинги, защото не сме в Холивуд, за да си избираме. Актьорите у нас не са от богатите хора.

- Играеш ролята на плахата д-р Войнова, такава ли си ти в живота?

- О-о-о, не! Моят образ е на сричаща жена, но нататък ще стане съвсем друг, само почакайте... (смее се). Всъщност д-р Войнова е много различна от мен. Нещото, което ни свърза, е, че в сериала всички се чудят как е влязла в екипа и постоянно говорят за нея, че е връзкарка. Това на мен ми е болна тема, защото целият ми живот е свързан с подобни коментари зад гърба ми - че съм някъде заради протекции. Именно заради това не казах на Стефан Данаилов, че Тодор Колев ми е дядо, когато влязох в неговия клас. Моята идея беше да бъда приета заради собствените си заслуги. Омръзна ми непрекъснато да ме питат за дядо ми, за майка ми. Да носиш тази фамилия е чест, но аз сама вървя по пътя си и повярвайте, никой не ми го проправя, напротив. Иначе в "Откраднат живот" екипът е страхотен, съзцава усещане за семейство, което много ми допада.

- Дядо ти би ли те харесал в "Откраднат живот"?

- Би имал много забележки към мен със сигурност. Но човек се учи от грешките си.

- При теб природата не си е почивала - пееш джаз, свириш на пиано, играеш хора, танцуваш класически балет. Какво не можеш да правиш?

- Не мога да смятам. Зле съм с точните науки. Обаче опитвам да съм много добър човек, защото в нашите среди се отнасят не особено добре към децата на известните. Но съм решила да бъда добър човек, каквото и да ми струва това. Все пак съм взела много от школата на Ламбо, както и на Ивайло Христов. Работя къртовски, занимавам се и с музика, с джаз, играя в театъра.

- В трупата на Плевенския куклено-драматичен театър си, играеш ли сега?

- Да, там съм и съм щастлива! Имам един прекрасен директор, който с изключително разбиране подхожда към целия ми снимачен процес в "Откраднат живот".

Цялото интервю с Теодора Кулева четете във в. България днес.