Гледайте в предаването тази вечер от 23.00 ч. по NOVA

Екипът на “Господари на ефира” удостои с наградата “Бяла лястовица” Атанас Янчовичин от Банско, заради дългите години отдаденост към децата и съхранението на фолклорните традиции.

Закърмен с банската песен още от дете, той успява да запали в младежите искрата по автентичните за региона песни и фолклор. В началото пее за удоволствие, а после песента става негово призвание. Емблематичният талант от Банско, наричан още чичо Тасе,  е ръководител на фолклорна група “Бански старчета” от дълги години, която прославя по света двугласната песен от Пирин планина.

Негова е идеята за  създаване на младежка фолклорна група с шеговитото име “Бански старчета - младежи”, в която участват деца. Янчовичин им отдава напълно безвъзмездно време и средства, за да репетират, участват в надпявания, национални фестивали и конкурси.

В знак на признание за изключителните му умения да вдъхновява и неуморно да дава пример за подражание на младите, специалната награда “Бяла лястовица” кацна съвсем заслужено в ръцете на чичо Тасе.

Как банският музикален деятел прие почетната статуетката и какво сподели пред камерата на предаването, гледайте тази вечер от 23.00 ч. по NOVA.

След това “Господари на ефира” ще се посмеят с полицейски импровизации и гафове от снимачната площадка на "Полицаите от края на града“. После ги очаква среща със суровата действителност в плевенското село Къшин, което продължава да е под вода вече година и половина. По традиция на финала зрителите ще разберат как подредиха класирането в "Господар на седмицата“ и кои са новите претенденти за трона.

Ако сте пропуснали вечерното предаване от 23.00 ч., може да го гледате отново всеки делничен ден от 17.30 ч. в ефира на NOVA.