Певицата разказа за тържеството, което ще се проведе в Дена на детето в парка “Гео Милев“ в София

Специално събитие за Международния ден на детето организират проект “Маргаритка“ и инициативата “Приказки без край“ заедно с Героите на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Традиционно NOVA ще отбележи 1 юни и със специална програма в ефира си и водещи деца, които ще седнат до любимите лица на телевизията.

На 1 юни в парк “Гео Милев“ в София деца, родители и социални предприемачи ще се съберат заедно за един вълшебен и усмихнат празник за малки и големи. Целодневното събитие стартира в 10.30 ч. и ще завърши с голям концерт в 19.00 ч. със звездите на “Маргаритка“ - Вики от Мастило, Мая Бежанска, вокална група "Шоколадче“, в компанията на перкусионен ансамбъл "Тупан" към музикално училище "Любомир Пипков" и още много любими гласове. Караоке, танци до забрава, рисуване, подаръци, спорт и много забавления само част от изненадите на празника.

“Ще украсим целия парк магично и ще превърнем целия парк в едно вълшебно място за децата. Благодарение на Героите на ПРОМЯНАТА ще направим парка достъпен за абсолютно всички.  Като казвам всички, имам предвид и децата, които са с малко по-специални нужди. Благодарение на ParaKids за тях ще бъдат организирани страхотни спортни събития. Социалната чайна (ПРОМЯНАТА 2014/2015) ще научи децата как да приготвят вълшебна лимонада, а благодарение на Географ.БГ, други наши приятели от ПРОМЯНАТА, децата ще разберат кои са процесите, които водят до избухването на един вулкан. Тези инициативи ще подходят не само забавляващо, но и образователно към децата.” Това разказа Вики Терзийска, която е един от създателите на проект “Маргаритка”, при гостуването си в "На кафе".

Вълшебен и усмихнат ден на детето с “Маргаритка“, “Приказки без край“ и Героите на ПРОМЯНАТА очаква всички гости на парка “Гео Милев“ на 1 юни от 10.30 ч. 

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.