"Живот със Синдром на Даун" разказват в новото си видео

В новия клип на фондация "Живот със Синдром на Даун" става ясно, че никой не може да предвиди нищо в този живот, както и че силата на любовта и грижата могат да преобърнат всички представи, да разбият предразсъдъците и да зачеркнат черните прогнози и статистики. В него малката Микаела със Синдрома на Даун пее "Високи сини планини", познава картата на България и научава много нови неща. 

Когато Микаела се ражда преди 3 г., докторите съветват родителите да я изоставят, защото няма да е годна за живот. Това се случва, защото обществото не приема такива хора - те са изолирани, и не могат да се развиват. Силвена Христова и Красимир Ламбов обаче доказват, че въпреки трудностите и предизвикателствата, диагнозата не спира развитието на Микаела. 

Благодарение на факта, че са финалисти в конкурса за социални предприемачи 2016/2017 г на фондация ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change, те създават нова информация за възможностите на хората със Синдром на Даун, променят нагласи, предизвикват към толерантност и запознават хората с тази диагноза.

Микаела не само не е изолирана и сочена с пръст,  а е много обичана и разпознавана от хора, които гледат на нея с възхищение. Благодарение на това, много семейства споделят, че техните децата им със Синдром на Даун са приети и получават добро отношение от околните, защото и "те са като Микаела". Благодарение на дейността на Фондация "Живот със Синдром на Даун", на техните видеоклипове, инициативи и проекти, които подпомагат развитието на децата със Синдром на Даун, обществото ни с всеки ден става все по-отворено, все по-приемащо различните и все по-подкрепящо.