Анастасия има нужда от средства за лечение на заболяването в Германия

“ТЯ ми е отнела твърде много: любимата работа и възможност за професионално развитие; красотата и самочувствието; моментите, в които детето ми проговаря; пълноценен живот! От НЕЯ научих, че падането на дъното е адски болезнено; че след като паднеш, трябва да станеш и да продължиш напред; че да мечтаеш и вярваш в утрешния ден е жизнено необходимо; че около мен има много хора с големи сърца и светли души; че имам най-прекрасния човек до себе си; и че децата са всичко, което има смисъл в този живот. ТЯ е левкемия – „мекотелото“, каращо много хора да склонят глава. Но аз нямам правото да се откажа да се боря!” Това споделя младата майка Анастасия.

Анастасия Арикова е на 32 години. През 2015-а заболява от остра бифенотипна левкемия. Веднага започва химиотерапия, която води до тежки усложнения. Това беше повода 9 месеца да се отлага трансплантация на стволови клетки, която е наложителна при нейния вид левкемия. На 18.01.2017 г. Анастасия е трансплантирана в България. Трансплантацията минава успешно. Три месеца след изписването резултатите са много добри. За съжаление, в края на май 2017 година при профилактичен преглед на околомозъчната течност (ликвор) се установява рецидив. Започва ново лечение. През декември изследванията отчитат втори рецидив.

Тогава Анастасия и близките й решават да потърсят второ мнение в Германия. Становището, което получава е, че състоянието й изисква незабавна намеса и след влизане в ремисия – втора трансплантация на стволови клетки. Офертата на Университетска клиника Лайпциг е на стойност 230 000 евро. Анастасия подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението в Германия. Три месеца по-късно получава отказ. Това я принуждава да започне дарителска кампания.

“Ти си моят герой. Да, точно ти. Защото не си длъжен да ми помагаш, колко много други биха свили рамене и осъдили държавата, лекарите, живота…, но ти ще ми помогнеш — затова си необикновен и правиш света по-хубаво място. Искам да запомниш това и да живееш с тази мисъл всеки ден”, отправя Анастасия своя апел за помощ в социалните мрежи.

Всеки желаещ може да дари по един от следните начини: 

Дарителски сметки на Анастасия Арикова

BG42PRCB92301025785017 - сметка в лева

BG62PRCB92301425785012 - сметка в евро

ПроКредит Банк (България) ЕАД; BIC: PRCBBGSF

На сайта на DMS (DMS ANASTASIA/ https://dmsbg.com/10784/dms-anastasia/) и позволява да се направи дарение чрез ePay.bg или директно с дебитна карта. СМС-и можете да изпращате на кратък номер 17 777 с текст DMS ANASTASIA

PayPal: a.aricova@gmail.com