Ваня Джаферович, Ангелина Ангелова, Кристина Патрашкова, Рени и Ерсин Мустафов творят кулинарно изкуство по NOVA

“Черешката на тортата“ закрива летния сезон с чисто нови, бързи и калорични епизоди следващата седмица. Пръв на щафетата е Ваня Джаферович, който идва в България преди 13 години, за да играе футбол, а се сдобива с жена и две деца. Ваня започва с изненадите още преди да е сервирал вечерята, измъквайки гостите си от София. Домакинът посреща участниците във вила до Правец, където организира хармоничен пикник, подчинен на балканската кухня. Основното са чевапи, приготвени по оригинална босненска рецепта, а гарнитурата са сръбски колбаси и контрафиле на грил. Лек десерт и безгрижно настроение допълват уютната и приятелска обстановка. Музикална изненада удря финалния акорд на кулинарната вечер.

Вторник вечер Ангелина Ангелова, ПР директор на туристическа компания, посреща гостите в своя дом. Младата дама разкрива, че е от рода на Захарий Стоянов и може би на това се дължи писателският й талант – вече има издаден криминален роман. Елегантното средиземноморско меню кореспондира на варненската й кръв. Опушена ципура, пикантни разядки и панакота с плодове формират “ангелското“ меню на Ангелина, която е подготвила трогваща изненада за гостите си.

В сряда журналистът и естет Кристина Патрашкова отваря вратите на семейната къща за почивка, където за свой помощник е поканила майстор-готвача бай Данчо, който е работил за Тодор Живков. Петстепенното меню на Кристина се отличава с вкус и щипка хумор при избора на имена за ястията. Салата “Ким Ир Сен“ предшества основното “Телешко ала Пенка“. За морала и човечността, за най-интересното си интервю с Кърт Вонегът и ценностите в живота споделя Патрашкова, която наред с висококачествените ястия сервира и храна за душата. Уникална изненада, подготвена от известния и световно признат български художник Васил Стоев, ще остави траен отпечатък в гостите на журналистката.

В двойния епизод в петък певицата Рени се представя като отлична домакиня, залагайки на агнешки котлети с хармонична салата, весело предястие под формата на строени пингвини от моцарела, маслини и моркови, зелена баница и артистична салата от гриловани тиквички и розов домат. Кое е ястието, което изненадва всички гости и никой не може да отгатне какво е опитал и каква е изненадата, приготвена от попфолк звездата, ще стане ясно в първата част в петък.

Вторият домакин за вечерта е вокалът на една от най-успешните съвременни български рок групи “Джеръми“. Ерсин Мустафов ще излезе от типичния си интровертен стил и ще разкрие повече за себе си, приятелката си и защо избира музиката пред изобразителното изкуство. Ерсин залага на европейско фестивално рок меню, съчетаващо боб на фурна и английски фиш енд чипс. Музикалната изненада кара сърцето на фолк певицата Рени да затупти по-бързо, а финалът на вечерта е също толкова естествен и земен, колкото и самият Ерсин.

Кое меню ще спечели адмирациите на шеф Манчев, който ще трябва да определи домакин на седмицата при двама участници с равен брой точки, не пропускайте да разберете само по NOVA от 20.00 ч.

Актуалните новини може да следите във Facebook страницата на "Черешката на тортата" и на сайта на NOVA. В канала на предаването във Vbox7.com и в NOVA PLAY, може да откриете всички епизоди и да си припомните най-доброто от предишните сезони.