Филмът се утвърди като една от най-гледаните български ленти за последните 20 години

Един от най-успешните съвременни български филми "Дъвка за балончета" продължава своя триумф и в телевизионния ефир. В Деня на Съединението над една четвърт от активното население в България (18-49 г.) предпочете премиерата на българския филм, обединяващ две епохи, с който NOVA отбеляза националния празник на България. Делът  на лентата сред тази аудитория е с 85% по-голям от дела на съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време. Сред по-младите зрители на възраст 18-34 години филмът предизвика най-голям интерес. Делът му сред тях е 28,5%, което е над 3 пъти повече от дела на бТВ по същото време сред тази аудиторна група.

По време на целия филм NOVA е лидер по аудиторен дял и сред  двете посочени аудиторни групи, което е валидно дори в последните 30 минути, когато стартира футболната среща Словения - България по БНТ1.

Успехът на телевизионната премиера на “Дъвка за балончета" не е случайност. Филмът е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център с над 85 000 зрители. 9 месеца след премиерата си той продължава да вълнува публиката с извънредни летни прожекции, които събират хиляди зрители в кината.

Успехът на лентата се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет. "Дъвка за балончета" ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с "Некерман", колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето, и проследява съдбата на четири хлапета. Сценарият на филма беше отличен с награда "Златна роза" на 35-ия Фестивал на българския игрален филм, а автори на историята са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на едни от най-популярните български сериали. "Дъвка за балончета" бе селектиран и в програмата на 10 юбилейно издание на Международния филмов фестивал в Луизвил, САЩ.

Режисьор на лентата е Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във филма, освен Теодора Духовникова и Иван Юруков,  ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Копродуценти на "Дъвка за балончета" са Нова Броудкастинг Груп и Dynamic Arts. Филмът е шестата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.