"Откраднат живот", "Полицаите от края на града", "Като две капки вода", "Следвай ме" и "Килерът" ще се борят за награда в различни категории на фестивала

За трета поредна година град Солун е домакин на фестивала Mediamixx, който ще бъде открит на 20 септември в 19.00 ч. Фестивалът е част от събитийния календар на страната и балканския регион вече 24 години. Всяка година събира общност от професионалисти, топ мениджъри, продуценти, актьори, журналисти, рекламисти на годишната среща на хората от медиите, рекламата и комуникациите.

24-ят фестивал Mediamixx стартира на 22 септември в Солун

"Интересното тази година е, че имаме голям брой участници - 50 продукции от 18 държави. Фокусът ни досега винаги е бил балкански, но сега имаме кандидати от Германия, Франция, Италия и още много държави. Никога не сме имали толкова силно и качествено участие" - разказа в "Здравей, България" изпълнителният директор на Mediamixx Жоро Кузмов. 

Стартът на "Откраднат живот: Анатомия на гнева" донесе пореден очакван успех за NOVA

Основните категории в Мediamixx са: Драма, Комедия, Криминален, Уеб, Развлекателен формат.

Хитовият български сериал "Откраднат живот" е номиниран между 22 продукции и се класира в топ 3 в категория "Най-добър сценарий", борейки се с продукции като Babylon Berlin /Германия/ и Raven /Полша/.

Нови герои и изненадващи обрати в четвъртия сезон на хитовия уеб сериал “Следвай ме“

Освен "Откраднат живот", в надпреварата влизат и "Полицаите от края на града", който се бори за признанието Най-добра комедия, "Следвай ме" и "Килерът" за Най-добър уеб сериал и "Като две капки вода" за най-добър развлекателен формат. 

Конферентната част ще бъде открита с важната тема за "Бъдещето на свободната медии и разследващата журналистика". Другите няколко фокуса на конференцията са "Пътят към Amazon", панелите "Създатели и дистрибутори на съдържание" и "Filming and producing in the Balkans”.

Хитови уеб сериали и вълнуващи нови поредици през новия сезон във Vbox7.com

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 22 септември, събота, от 20.30 ч. 

Генерален партньор на събитието в България е Нова Броудкастинг Груп.