Тя даде възможност на майки от 8 града да се прегледат и да обърнат внимание на здравето си

Тази година фондация "Майко Мила", която спечели с каузата си Оле Мале! най-големият социално-предприемачески проект в България ПРОМЯНАТА – плод на съвместните усилия на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change, отчита още една завършена инициатива в полза на майките на деца с увреждания.

Какви са бъдещите планове на победителя в ПРОМЯНАТА 2017/2018 "Оле Мале"?

За да може едно дете с увреждане да развие максимално своя потенциал, родителите му трябва да са достатъчно здрави и уверени в силите си, така че да могат да му предоставят всички възможности, които стоят пред него и да му дадат шанс да стане пълноценен човек.

Уви, много от децата с увреждания остават в една или друга степен зависими от родителите си и често майката е тази, която се грижи всекидневно за него.

Затова и фондация "Майко Мила" съвместно с Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) организира и проведе национална кампания за профилактика на здравето на майки на деца с увреждания. 

Как се променя животът на майките на деца с увреждания с “Оле Мале!” и ПРОМЯНАТА?

Организацията включи шестте най-големи застрахователни дружества в България, които предоставиха организационна и логистична подкрепа, администрациите на медицински заведения от цялата страна, контакти с повече от над сто майки от цяла България по имейл, телефон и лично, обмен на документация, изследвания, обратна връзка.

Кампанията даде възможност на майки от Пловдив, София, Бургас, Враца, Севлиево, Добрич, Панагюрище и Стара Загора да се прегледат и да обърнат внимание на здравето си.