Припомнете си битката в най-родолюбивото предаване днес от 16.00 ч. по NOVA

Истински музикални отбори ще се строят за участие днес в"Аз обичам България" от 16.00 ч. по NOVA. Сред тях са изпълнителката на песента "Мой стих", китаристът на една от най-известните рок групи, музикалният педагог в X Factor, бившата вокалистка на Deep Zone Project, както и една певица, раздвоена между страстта си към музиката и театъра.

И този път борбата ще е безмилостна жестока, тъй като резултатът е 4:4, а победителят ще бъде само един. За поредната драматична победа Андрей Слабаков ще разчита на Нели Рангелова, Иван Лечев и Йоанна, а Юлиан Константинов ще отговори със също толкова музикални титуляри в лицето на Нона Йотова, Етиен Леви и Юлияна Дончева.

В рунда "Край простора шум се вдига" и двата отбора ще хванат щипките и прането и ще "простират" първите изречения на емблематични български произведения към техните автори, както и пет култови български филма към техните режисьори.

Участниците ще трябва да познаят кои са 11-те родни обекта, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, както и кои са 24-те най-популярни суеверия в ежедневието ни. Безспорно най-лесни за двата отбора ще бъдат музикалните задачи, но това със сигурност няма да се отнася за останалите.

Какво означават диалектите "зигнала зад вежка" и "Ейной са беше "наквáсил", че на "бобáлêза се досурна до отгоре", както и в коя област се провежда уникалният обичай "Кьорава кобила"? Статистическите въпроси този петък ще покажат колко процента от българските мъже са предлагали бракове на колене, колко от българските жени никога не са отказвали секс на партньора си, както и колко от тях са плакали след посещение при фризьор.

Не пропускайте "Аз обичам България" днес от 16.00 ч. по NOVA.