Гледайте предаването в събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 29 септември, в "Ничия земя" Даниела Тренчева връща отново на мястото, известното като гробницата на египетската богиня Бастет в местността Градище само, за да може още по-убедително да разсее слуховете и преданията, в търсене на пътя до дълбоката истина. Изследванията на некропола се правят за първи път след секретната експедиция, организирана от Людмила Живкова през 1981-ва година. Някои свързват тайния поход с мистериозна карта, която пророчицата Ванга е разчела и изпратила хора да търсят ценно заровено в земята знание. Други намесват службите в разкопки и търсене на съкровища.

"Ничия земя": Мистерията на Странджа

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова е единствената, която може да разказва от първо лице за напътствията на леля си, свързани с мистериозната Странджа и онова, което се крие там.

В аванс от "Ничия земя": Археолози са на път да разкрият голямата загадка на Странджа

"Именно затова потърсихме ключовия участник в експедицията, за която се твърди, че е ръководена лично от дъщерята на тогавашния първи - Людмила Живкова. Инициатор на тайнствения поход се оказва самата Красимира Стоянова. Тя е човекът, който пръв се докосва до старинната карта с неразгадани символи и загадъчни фигури, които се явяват върху скалите. Изключително интересното място, появата на силуети и предстазанието за скрит саркофаг действат магнетично на племенницата на пророчицата и тя, заедно с малък екип се връща, за да търси. Годината е 1981-ва…" - коментира Даниела Тренчева.