Припомнете си битката в най-родолюбивото предаване днес от 16.00 ч. по NOVA

На високо ниво ще премине патриотичната надпревара в "Аз обичам България" днес от 16.00 ч. по NOVA. Причината – участието на кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя ще застане под знамената на Андрей Слабаков, който този път е строил наистина тежка артилерия. За победа атрактивният режисьор ще разчита и на БТР... но не на бронетранспортьор, а на вокала от едноименната рок група Наско. Още един музикант ще се присъедини към отбора и това е дъщерята на Данчо Караджов – Лора Караджова. 

На свой ред оперният ас Юлиан Константинов ще отговори със също толкова сериозна селекция – певицата Маргарита Хранова, актрисата Елен Колева и журналистическо присъствие в лицето на Владо Береану. За каква кола мечтае Георги Парцалев във филма "Два диоптъра далекогледство" и защо настъпва промяна в първоначалните думи на герба на София са само част от въпросите, на които ще бъде изпитана Йорданка Фандъкова. Тя ще открие и рунда "Край простора шум се вдига", където участниците ще "простират" съвременните имена на древни български градове, както и най-плодовитите населени места у нас. Къде жените раждат най-много деца и как казваме днес на Пауталия и Дуросторум, ще стане ясно именно в този кръг. 

В рунда "Залози" отборите рязко ще преминат от материалното към духовното и ще изброяват българите, чиито лица са били върху българския лев, както и 10-те божи заповеди, които трябва да спазваме. Колко процента от сънародниците ни смятат, че са по-добри от шефа си и че разбират от политика, ще разберем накрая, когато настъпва часът на колелото, а веднага след него и часът на истината.