Гледайте днес веднага след централната емисия новини

В края на годината репортерът Владислава Тричкова и операторите Георги Георгиев и Андрей Стоилов решиха да срещнат зрителите с големите победи на малките таланти на България. В "Темата на NOVA" днес те ще ни отведат в света на спорта, музиката и науката.

Героите в новия епизод на документалната поредица са част от онези деца и младежи, които всяка година носят на страната ни стотици отличия и са повод за национална гордост. Сред тях ще видим едва 5-годишно момиче, което вече е свирило в "Карнеги Хол" и 13-годишна носителка на европейската купа по фигурно пързаляне три поредни години, която поставя национален рекорд, изпълнявайки двоен аксел още на 8 години.

Пред камерата на NOVA застават и три български студентки, които изумяват всички на световното състезание по синтетична биология. Те смело се изправят срещу над 350 отбора с проект, вдъхновен от тяхна състудентка, болна от муковисцидоза. Тяхната разработка побеждава дори тази на Харвардския университет.

Малките таланти добре познават вкуса на победата, но и трудния път до нея. Разказът им доказва, че върхът се изкачва с воля, труд и дисциплина.

Гледайте "Виртуози на фокус" днес от 19.20 ч. по NOVA.