Актрисата разказа за работата си в най-успешния български сериал във вестник “Доктор”

Ирина Митева впечатли зрителите с образа си на Ина Фотева в "Откраднат живот". Също като героинята си и Ирина е имала трудни ситуации в живота. За своята роля в най-успешния български сериал  и живота си извън екрана актрисата разказва в интервю с  Румяна Стефанова за вестник  “Доктор”.

Ирина, често ли на улицата чувате зад гърба си: "А, ето я Ина!"?

Май честичко, да! Дори се е случвало на снимачната площадка на "Откраднат живот" да ми объркат името. Имаше случай, в който на слайда ни със сцените за деня беше написано: "персонаж Ирина Фотева, актьор Ина Митева".

Ще гледаме ли седми сезон на "Откраднат живот"?

Живот и здраве, сериалът ще тръгне отново през пролетта. Не знам още кога започваме снимките, но да, ще има следващ сезон.

А каква ще е съдбата на вашата героиня Ина Фотева?

Ще разберем, когато тръгне сериалът. Засега това знаят само сценаристите.

"Откраднат живот" като че ли върна доверието на хората в лекарската професия и я направи много популярна сред младите хора. Вие сама за себе си какво открихте в тази професия?

Аз открих, че във всяка професия има нужда от добри хора. Хора, които да обичат работата си и които да са всеотдайни към това, което правят. Пожелавам го на всеки човек. Трябва всеки един в своята професия да бъде много щастлив и да се чувства добър човек.

С колегите ви от "Откраднат живот" се включихте в кръводарителската акция на Военномедицинска академия...

Смятам, че любовта дарява кръв. Мога да ви дам моя личен пример. Когато бях дете, баща ми се прибра с един голям кашон с лакомства и аз не разбрах защо, откъде е този кашон. Попитах го и той ми каза, че е дарил кръв. Аз въобще си нямах представа това какво е. Той ми обясни и в моето детско съзнание това беше един много храбър жест спрямо човечеството. В моето детско съзнание това е останало като много добро дело. Аз съм дарявала кръв, за съжаление, във ВМА не можах, защото имам здравословни проблеми, но пожелавам всеки да има смелостта да се пребори с иглите и да даде малко живот на някого. Не пожелавам на никого да изпада в ситуацията, когато да има нуждата от кръв.

Цялото интервю четете във вестник “Доктор”

Повече новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.