Гледайте хитовата екшън-фантастика тази вечер от 22.00 ч.

Боговете от скандинавската митология превземат ефира в приключенския екшън "Тор: Богът на гръмотевиците” тази вечер от 22.00 ч. по NOVA. Лентата е базирана върху комиксите на MARVEL с автори Стан Лий, Лари Лийбър и Джак Къркби, които пренасят древния викингски бог на гръмотевиците Тор в съвремието. Режисурата е поверена на номинирания за "Оскар” специалист по екранизирането на Шекспир Кенет Брана, а сред актьорския състав блестят имената на австралиеца Крис Хемсуърт в ролята на Тор, Том Хъдълстоун като неговия зъл брат Локи, прелестната Натали Портман в ролята на млада жена, която става приятел на Тор на Земята и не на последно място сър Антъни Хопкинс, който се превъплъщава в бащата на Тор и крал на Асгард – бог Один.

Могъщият Тор - скандинавският бог на гръмотевиците и бурите, е силен, но арогантен воин, чиито безразсъдни действия разпалват отново древна война. Тор е наказан от баща си, върховния бог Один – да живее на Земята като смъртен. Благодарение на новите си приятели Тор разбира каква е цената да бъдеш истински герой, когато най-зловещият възможен враг от неговия свят е изпратен, за да завладее синята планета.

Дали Тор ще успее да изкупи вината си и да се върне във Валхала, ще разберем в приключенския екшън "Тор: Богът на гръмотевиците” тази вечер от 22.00 ч. по NOVA.