Гледайте интервюто на македонския певец тази събота от 18.00 ч. по NOVA

В “Ничия земя” тази събота, 16 февруари, Елена Чопакова е на гости на музиканта Влатко Стефановски в Скопие, вече в Република Северна Македония. Той се съгласи да ни пусне в дома му - в студиото му – там, където се ражда музика и умират илюзии. Той го нарича с любов “рудник”, но повече прилича на убежище за една тъжна и талантлива душа.

“Животът, разказан от Влатко Стефановски, прилича на прогноза за времето. Винаги ще изгрява слънце, но и винаги ще залязва. Ще има студ, но и жега. Понякога градушка ще унищожи реколтата и ще смачка плановете ни за оцеляване. Понякога ще има красиви залези, понякога от облаци няма да виждаш слънцето. Понякога дъждът ще те изненада. Дали ще псуваш или ще пееш под него – това те определя като човек. Но най-важното ще е – няма нищо по-хубаво от лошото време, ако си решил да се радваш на живота и да чуваш музика, вместо какoфония”.

“Колкото и да мъдруваме, не можем да измъдрим нищо по-мъдро от това, което Джон Ленън и Пол Маккартни са казали, а Влатко ни напомня – всичко, от което се нуждаем е любов. И един бял кон, с който да препускаш ден и нощ. И, разбира се, един креват, на който да спиш обичан.”, споделя Елена Чопакова за история, която ще разкаже.

Гледайте “Ничия земя” тази събота, 16 февруари, от 18.00 ч. по NOVA.