Певицата разказва за участието си в „Като две капки вода“ и за успеха на парчето „Задната седалка“

Тита, вече три седмици минаха от началото на новия сезон на „Като две капки вода“, в който участваш и ти. Събра овациите на публиката и спечели първия лайв с образа на Кристина Агилера. Как реши да участваш в шоуто?

Обичам да имитирам други хора. Когато се събираме с приятели, го правя непрекъснато с тях. Когато продуцентите ми от Адаманд ми казаха, че имаме покана за участие в шоуто „Като две капки вода“, много се зарадвах и веднага приех. Бях сигурна, че ще се забавлявам много и исках да покажа една страна от себе си, която хората не познават. Разбира се, няма как да не ме радва, че първите ми образи бяха сполучливи и това ме мотивира за следващите.

Вече се превъплъти в образа на поп дива и рокаджия, предстои да те видим като Паша Христова. Как се подготвяш за образите?

Опитвам се да вникна в самия изпълнител, който имитирам – да се потопя във времето, в което е живял, да разбера емоциите, които са го вдъхновили, за да напише или изпълни конкретната песен. Искам да се абстрахирам изцяло от себе си като изпълнител – да изчистя и най-малкия детайл от собственото си поведение. Освен това, разбира се, се стремя да уловя най-характерните жестове и движения, които ги отличават от всички други изпълнители от съответната ера. При Паша Христова например дълбоко ме впечатли и трогна драматичната й съдба. На 25 години тя е била надеждата и мечтата на българската естрада в началото на 70-те години. Била е спечелила не само сърцата на цяла България, но и едни от най-големите музикални конкурси в социалистическия свят. Качвайки се в самолета във фаталната вечер преди Коледа, навръх рождения ден на любимата й приятелка Мария Нейкова, тя е трябвало да седи именно до нея в задната част на самолета и само минути преди излитането е разменила местата си с друг музикант, за да седне на първи ред. След катастрофата хората от задната част на самолета – Мария Нейкова, Борис Годжунов, Янка Рупкина и други оцеляват, а Паша Христова умира. Оказва се, че едно спонтанно решение предвещава фатално съдбата й. Песента, която ще изпълня – „Повей, ветре“ навява тази тъга, но същевременно носи и надеждата, че любовта може да разпилее всяка болка.

Цялото интервю на Денис Медаров с попсензацията Тита може да прочетете на страниците на вестник Труд.

Не пропускайте „Като две капки вода“ в понеделник от 20.00 ч. по NOVA.

Следете Facebook страницата на предаването и сайта на шоуто за актуални новини. За повече видео материали следете канала на "Като две капки вода” във Vbox7.com, а целите епизоди на предаването може да гледате в NOVA PLAY