Повече за третото издание на кампанията под надслов „Не яж боклуци, яж зеленчуци!” и за мисията на Фондация „За храната”, гледайте във видеото на „На кафе”

Екатерина Йосифова от Фондация „За храната”, която е и основен инициатор на „Деня на революция в храненето”, споделя, че тази година на събитието са се събрали рекорден брой деца, - около 7 000.

Целта е децата да се докоснат до истинската храна, да се научат, че тя е лесна за приготвяне и могат вкъщи сами да я правят. Така по забавен начин децата разбират, че има алтернатива на джънк храните, с които учениците масова са свикнали. Всяко дете получава и книжка с рецепти и съвети, както и сертификат за участие в „Ден за революция в храненето” на Фондация „За храната”.

„В тези два дни показваме на децата как е добре да се хранят всеки ден и как да придобият навици за здравословно хранене за цял живот. С положителни емоции и игра децата стават все компетентни в здравословното хранене. Колкото повече компании и институции подкрепят каузата, толкова по-здрави ще бъдат децата ни. Така че всяка навременна помощ ще бъде забелязана.“

Повече за благородната инициатива може да видите във видеото на „На кафе“.