Вижте отговора в новото видео на „Живот със Синдром на Даун”

Могат ли децата със синдром на Даун да научат азбуката? Отговор на този въпрос дава новото видео на финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 г. – „Живот със Синдром на Даун”. Темата как децата със синдром на Даун учат от съвсем малки е един от най-честите въпроси сред последователите на канала на Краси и Силви. Двамата споделят, че „са горди и щастливи с това, което постига Микаела, въпреки че е едва на 4 години и е със синдром на Даун.”

В клипа семейството показва как Микаела е научила азбуката и как може да я рецитира сама наизуст. По този начин семейството доказва, че с много усилия и работа с детето от малко може да се развива и да има постижения. Чрез този видеоклип могат и други деца заедно с Микаела да научат азбуката, без значение дали са със синдром на Даун или в норма. В края на клипа има специален поздрав за всички от малката чаровница по случай празника 24 май.

"Живот със Синдром на Даун" е легитимна организация в обществена полза, чиято основна дейност е да създава видеоклипове чрез които ежедневно променя предразсъдъци и нагласи на обществото за синдрома на Даун. Едновременно с това подпомага напълно безплатно развитието на 45 деца със синдром на Даун от 8 града в България чрез проекти по адаптирано плуване, музикотерапия и физиотерапия.

Още забавни и емоционални видеа от ежедневието на Микаела и нейното семейство можете да гледате в техния канал „Живот със Синдром на Даун” във Vox7.com.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.