Със сериала "Господин Х и морето"по NOVA Доротея показа, че е талантлива актриса

Актрисата Доротея Толева, от сериала "Господин Х и морето " по NOVA, работи здраво, но не лети в облаците над Холивуд. С опита все по-добре научава какъв мъж иска до себе си. За широката публика тя е по-популярна като модел, бивша баскетболистка и близначка на Емануела, половинката на продуцента Андрей Арнаудов.

Доротея вярва, че "Господин Х и морето" ще има продължение. „Ако съдя по мненията в социалните мрежи, хората го харесват и го искат. Явно имат нужда след напрегнатия ден да се отпуснат с нещо неангажиращо, по-весело и разтоварващо. В момента вървят преговори между продуцентите и телевизията, ще видим какво ще стане.”

Доротея споделя, че постоянно я питат дали наистина е влогърка. „Направихме влога, докато се излъчваше сериалът. Нямам предишен опит. Мислих си доста дали да го продължа. Може би на хората ще им е интересно да чуят моето мнение по въпроси, които ме вълнуват. Не е нужно да са свързани само със спорт и диети.”

Доротея Толева е родена на 14 февруари 1987 г. Състезава се като баскетболистка 13 години професионално в "Славия". Има десетки медали от национални и международни турнири. От 2007 г. е модел на" Ивет фешън". Участва в телевизионни реклами, ревюта и фотосесии в България и в чужбина. Завършва пиар в НБУ, след това престижната Нюйоркска филмова академия, две актьорски школи в Лондон. Снима се предимно в чужди филми. За ролята на Ракша в българо-казахстанския Bullets of Justice получава наградата за най-добра поддържаща роля на кинофестивала в Мадрид. Играе Виктория в сериала "Господин X и морето" на NOVA.

Всяка четвърта жена изневерява според проучване на „Господин Х и морето“

Доротея е красиво и успяло момиче, но е изненадващо скромна. Доброто й възпитание проличава от първите думи. С дънки, тениска и без никакъв грим си е същата като на телевизионния екран. Доротея споделя, че е мъжко момиче и не й е било лесно да изиграе Виктория. Тя също е бивша моделка, но сме диаметрално противоположни като характери. Героинята ми всъщност е събирателен образ на всички жени, които са приемани за „любима вещ” от мъжете до себе си. Тя е по-повърхностна, милиони пъти по-суетна и самовлюбена, по-покорна и по-глуповата. Да не говорим, че е омъжена и има дете. Но и в нея открих нещо от себе си. Тя всъщност е добро момиче.

„Господин Х и морето“ – провокиран от истински чаровни измамници

Сестрата на Доротея – Еми, й дава съвети как да влезе по-лесно в образа на Виктория. „Даваше ми чисто практични съвети. Например Еми много добре знае, че имам навика да се изгърбвам. Напомни ми да вървя изправена, да се държа като на модния подиум.” Връзката между двете сестри-близнаци е по-силна от връзката между майка и дете. Ето какво споделя Доротея за отношенията със сестра си: „Здравото решение беше да се разделим. Така дадохме и старта на житейския си път. Не може дори партньор да си намериш, когато винаги у дома имаш толкова сродна душа.”

Доротея Толева от „Господин Х и морето“: „Като две капки вода“ със сестра си Еми

Актьорството винаги е било в сърцето на Доротея, но тя го открива като призвание, след като минава през спорта и моделството. „Покрай професионалните ми снимки на модел започнаха да ми пращат покани за участие в снимки за филми. Първо за "специални масовки", както се наричат, когато търсят по-специфичен външен вид на статистите. После малко по малко минах към роли с реплики. Приятели ми дадоха идеята да се насоча към актьорството по-сериозно. Първата ми по-голяма роля беше на викингска принцеса. После в един филм за "Нетфликс" трябваше да говоря английски с френски акцент. Не ми беше проблем, защото съм завършила френска гимназия. След това дойде Ракша. Тя е първата ми главна роля. За нея ми дадоха наградата за най-добра поддържаща роля на фестивала в Мадрид. Героинята ми Ракша носи мъжкото начало, което всяка жена има в себе си. Беше ми интересно, благодарна съм на режисьора Валери Милев за тази възможност."

Какво търси Доротея в „любимия мъж” и защо й е трудно да го намери, можете да прочетете във в. „Всичко за семейството”