Николай Ишков, Йоана Захариева, Ева Пармакова, Лорина Камбурова и Зафир Раджаб с колоритни менюта всяка делнична вечер

Новата кулинарна седмица на „Черешката на тортата“ продължава с разнообразни вкусови комбинации, съчетани с артистичност и много емоции – от понеделник до петък, от 20:00 ч. по NOVA.

Днес вълнуващата надпревара ще започне с актьора Николай Ишков. За своя кулинарен спектакъл той е избрал да посрещне гостите в любим ресторант. По време на подготовката в кухнята негова подкрепа са синът му Николай и готвач от заведението – Иво. С общи усилия и чувство за хумор те приготвят богата трапеза – зелена салата, скариди или както ги нарича Ники - „морски череши“, агнешки език с коприва и още много изкушения. Оригиналната изненада е отново в сферата на изкуството.

Във вторник домакин е певицата Йоана Захариева – Йоко, която кани участниците в прекрасния си дом. На трапезата за начало слага две салати, две предястия и диетичен домашен хляб по рецепта на д-р Емилова. Акцентът в менюто е основното – ребра по провансалски с бейби картофи и десертът – любимата торта на нейните синове. Гостите са пленени от прекрасната атмосфера и вълнуващия завършек на вечерта, който Йоко е подготвила за тях. 

Трета на старта застава чаровната млада изпълнителка Ева Пармакова. Въпреки че почти няма опит в готвенето, тя показва завидни кулинарни умения. За своята вечер младата дама избира меню от различни кулинарни дестинации - тайландска салата, кралски скариди, пролетни ролца, Чили кон карне и любимият ѝ десерт по южноафриканска рецепта. Заради пропуск на домакинята по време на вечерята, Лорина се подлютява, но дали това ще се отрази на оценката?

В четвъртък актрисата Лорина Камбурова прави първите си сериозни опити в кухнята. В кулинарното предизвикателство се впуска с помощник – неин близък приятел. Двамата се захващат с приготвянето на необичайни брускети от хляб с активен въглен, яйца с бланширани аспержи, телешко гнездо с валериана, рукола и пoширано яйце. Вечерята преминава в сладки приказки и добро настроение, за което допринася и авторският сюрприз на Лорина.

Финала на кулинарната седмицата слага младият актьор Зафир Раджаб. Той се оказва „скритата лимонка“ в компанията. Случайно или не, Зафи заблуждава конкуренцията и учудва гостите с готварските си умения. За своето меню той залага на арабска кухня с български привкус. С доста притеснение и осем часа, прекарани в кухнята, Зафи приготвя три салати, типично арабско предястие, по-леко основно и десерт – яйчен крем. В трогателната изненада, която домакинът е замислил, изненадващо се оказва, че има и роднина на един от участниците.

Кой ще бъде награден с плакета от шеф Иван Манчев и дали оценките имат толкова голямо значение за него, гледайте в новите епизоди на  „Черешката на тортата“ от понеделник до петък. Надпреварата започва тази вечер от 20.00 ч по NOVA.