Историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVА

Тази събота, 15 юни, в “Ничия земя” Даниела Тренчева се опитва да разкрие тайната на Царичина. Открай време в Царичина се разказва, че някъде там е била лятната резиденция на Арон, син на комит Никола и управител на Сердика. Някъде тук било закопано и неговото съкровище. Днес почти няма човек, който да не е чувал за Царичина и да не знае нещо за царичинската дупка. Но представете си, че годината е 1990 и никой не знае нищо за това. До пролетта на 1992 г., когато българите научават от първата страница на в-к „Нощен труд“, че военните извършват секретна операция  в центъра на софийското село Царичина, а заслугата е на журналиста Димитър Статков. Заповедите идват директно от Генералния щаб. Работата е започнала на 6-ти декември 1990 г. и дотогава само местните жители са знаели нещо за нея. Или по-точно – нищо не са знаели.

“И хората говорят. Журналистите пишат. Така всички разбират, че в Царичина копаят висши военни, включително генерали. И то копаят лично, войничетата само изнасят изкопаното. На терен работят няколко екстрасенси, водещата от които е Ели Логинова, на по-късен етап е замесена и Ванга. Операцията се провежда от Генералния щаб на Българската армия. Целта е неясна, финансирането – още повече.

Какво стои зад мистериозните разкопки в търсене на съкровище с извънземен произход? Може да видите тази събота в 18.00ч. по NOVA.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес