Какви проблеми има български ресторант в немски условия, вижте тази вечер в 21.00 ч. по NOVA

Тази седмица в новия епизод на „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев за първи път поема на спасителна мисия извън рамките на страната. Кулинарният експерт се отправя на дълъг път - първо по въздух, а после и по вода, с крайна цел остров Райхенау в Германия, за да помогне на собственици на български ресторант. Каква е причината туристи и местни да подминават заведението, проследете в новия епизод на предаването тази вечер от 21.00 ч. само по NOVA.

Шеф Манчев попада в арт ресторант с комично меню в „Кошмари в кухнята“

Ресторант „Gaststätte Baurenhorn” е семейно заведение, което се намира на остров Райхенау до езерото Бодензее. Собственици са Гергана и Искрен, които от шест години живеят в Германия заедно с трите си деца. И двамата работят на още едно място, а гостилницата е тяхна мечта, която са решили да сбъднат. Концепцията на ресторанта е да е български, но предлагат и немска кухня. Всеки месец правят българска вечер за сънародниците си там, но това не им носи достатъчно приходи. Поради малкия брой клиенти, заведението работи един или два дни в седмицата, а липсата на готвач допълнително натоварва семейният бизнес. Със задачата да установи каква е причината за проблемите на ресторанта, се заема шеф Иван Манчев в новия епизод на „Кошмари в кухнята“.

Шеф Манчев изправен пред собственик със самочувствие и готвачи без право на мнение в „Кошмари в кухнята“

При проверката на гостилницата кулинарното гуру установява, че не са подбрани подходящи ястия, които да представят България. В немското меню не е презентирана историята на блюдата и въпреки концепцията на заведението, меню на български език няма. При влизането в кухнята кулинарният майстор се впечатлява от чистота и прекрасните условия, но остава смаян от предлагането на солидни порции на ниски цени. В комуникацията между персонала често стават обърквания, защото са спестили от важна техника за сметка на друга.

Какви мерки ще предприеме шеф Манчев, за да заработи заведението на пълни обороти, вижте в новия епизод на “Кошмари в кухнята” – тази вечер от 21.00 ч. само по NOVA.

Ако искате шеф Манчев да помогне и на Вас, запишете се за участие в новия сезон на „Кошмари в кухнята” на имейл: koshmari@ntv.bg

За актуални новини следете Facebook страницата на предаването, както и канала на „Кошмари в кухнята във Vbox7.com.