Историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVА

Тази събота, 27 юли, си припомняме в "Ничия земя" по NOVA разказа за мафията на Роберто Савиано. „Италия е демокрация с мафия вътре, България е мафия с демокрация вътре” – казва осъденият на смърт от неаполитанската мафия писател.  

Савиано говори пред Даниела Тренчева за пътя на кокаина, за българската мафия и нейните дългогодишни връзки с Италия. Целият разговор е абсолютно достоверен, независимо от рисковете, които поеха и двете страни, за да бъде осъществен и излъчен.

Роберто Савиано е италиански писател и журналист, осъден на смърт от мафията заради романа му „Гомор”, изобличаващ неаполитанската Камора. Лично президентът Джорджо Наполитано назначава на младия писател полицейски ескорт и защита – нещо нечувано в историята на Италия и от десет години той живее под прикритие, с 24-часова полицейска охрана по целия свят. Търсят го милиони – журналисти, издатели, политици, а за да го убият – и мафиоти. Това води след себе си почти нечуваната невъзможност да бъде открит и да направи разкрития пред екипа на „Ничия земя”.

Не пропускайте един разговор под прикритие, изпълнен с множество разкрития за организираната престъпност в България и Италия, тази събота от 18.00 ч. по NOVA.