На какво ни учи музиката и може ли да се превърне в спасение, когато няма надежда, вижте във видеото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“

Панчо Карамански, един от учителите в новия проект на RockSchool, разказа за своето призвание – музиката и за своята голяма цел – да предаде знанията си на повече хора.

Със същата задача се е заела Мелина Крумова, основател на фондацията RockSchool, станаха финалисти в миналогодишното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с Фондация Reach for Change България.

„Това което искаме да направим с нашите проекти е възможно най-много хора да учат музика. Тя изгражда много ценни качества и това помага на хората във всички сфери на развитие“, разказва Мелина.

Заедно със своите колеги от RockSchool тя създава програма „Виждам чрез музика“ –  за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. „До момента имаме трима ученика като току-що отворихме конкурс и вече имаме 5 кандидата. Идеята е раздадем поне 20 стипендии за пълно музикално обучение през следващите 6 месеца. Набирането на кандидатури е до 15 август, след което ще бъдат селектирани стипендиантите, които ще получат 48 часа музикални уроци и 80 часа репетиции.”

Повече за новата инициатива на RockSchool, гледайте във видеото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“.