Тази неделя ще си припомним как изглежда спасението след поставяне на най-тежката диагноза?

Може ли човек да оцелее от рак без лечение и кои са българите, които повеждат революцията срещу смъртоносната болест? Отговорите в "Темата на NOVA" тази неделя, след централната емисия новини. Млада онкоболна пациентка остава здрава след спиране на лечението. Това я прави първата българка, при която доскоро немислимото в науката вече става практика в медицината. И не само – желанието й за спасение я води дори по-далече – до там да създаде нов живот.

Репортерът на NOVA Деница Суруджийска и операторът Росен Илиев ще отведат зрителите в лабораториите, в които се раждат най-новите и ефективни методи за откриване и лечение на смъртоносни диагнози. През погледа на български лекар, документалният разказ проследява един близо 30-годишен път до Нобеловата награда. В "Темата на NOVA" предстои среща и с екип от български учени, които успяват да спечелят ценни месеци за лечение с нова технология за ранно откриване на рак.

През последните години журналистическата работа на Деница Суруджийска в сферата на здравеопазването е отличавана с редица награди. Последната от тях е голямата награда за цялостен принос на името на Даниела Сеизова: "В името на живота".

Гледайте "Темата на NOVA" - тази неделя, след централната емисия новини.