Траки загубиха последната битка за територия в шоуто

Вчера се проведе последната битка за територия в първия сезон на „Игри на волята: България“. В нея двете останали племена Траки и Славяни, трябваше да освободят над 200 килограмови змии завързани за дънери във водата. След това трябваше да ги пренесат през трасето с препятствия и да поставят на дървени платформи. В корема на змиите имаше числа от шифър, който отключваше рингове, които хвърляйки по гребла трябваше да изпишат думата победа. Славяни бяха по-бързи в развързването, но Траки ги догониха в пренасянето по трасето и така двете племена започнаха заедно да хвърлят ринговете. В крайна сметка Веско се оказа най-точният стрелец и Славяни спечелиха битката и по този начин ще са последното племе в шоуто, което ще обитава луксозната вила.

Март от „Игри на волята: България”: Спечелих много повече, отколкото загубих

Траки не бяха доволни от загубата, а Юлиян хвърли вината върху близначките. Според него те не е трябвало да променят стратегията в последния момент и той е бил по-подходящ за първия етап от играта. Елена и Стефания обаче са на мнение, че трябва да се научат да са племе и когато губят, а не само когато печелят и не са съгласни с обвиненията на учителя.

Март от „Игри на волята: България”: Научих се да не подценявам противника си

Славяни бяха изключително доволни от победата си, но мъжете веднага започнаха да правят планове за битката днес, защото за тях това ще е най-важната битка за седмицата. Tя ще даде стратегическо предимство на един от двата лагера в племето. Капитанът ще има правото да избере кой да е номинираният при евентуална загуба, а в момента те са двама мъже на две жени и е сигурно, че гласовете ще са равни. На вечеря обаче Томас сподели с останалите, че това е седмицата, в която трябва да се номинират силните играчи и това накара Радостина и Ана Мария да се замислят дали пък не е дошъл моментът да го привлекат към тях и да номинират Веско. Дали тази стратегия на жените ще проработи, ще разберем в следващите епизоди.

Март напусна „Игри на волята: България“

Тази вечер предстои ключовата капитанска битка и за двете племена. И ако при Славяни е ясно, че който е капитан ще определи съдбата в племето, то при Траки ситуацията е различна и там не е ясно дали някой изобщо иска да е капитан. Кои в крайна сметка ще са капитаните, каква ще е битката, кой ще я спечели и от какви награди ще трябва да избира, ще разберем тази вечер от 21.00 часа по NOVA.

Всичко за предаването следете на страницата на NOVA, както и във Facebook и Instagram.