Юлиян остана на второ място. Кастингът за втори сезон е отворен.

Днес се проведе големият финал в „Игри на волята: България“. До него достигнаха Юлиян, Веселин, Добрин и Ана Мария. В две полуфинални битки бяха решени и двамата големи финалисти. В първата битка войните трябваше да подреждат тухли на маса и да балансират с въже. Целта беше да се подредят 10 тухли като тухлите се събираха по трасето с ходене назад. Най-добър беше Веселин, следван от Добрин. На края останаха Ана Мария и Юлиян. Изключително малко не достигна на оперната певица да хвърли бомбата още в тази игра и да отстрани фаворита, но в крайна сметка Юлиян се справи и успя да се промъкне до следващата битка. „Ако бях загубил от Ана Мария щях да направя публично самоубийство“, бяха първите думи на Юлиян. Най-разочарован беше Добрин, който подкрепяше Ана Мария.

За втората битка останаха тримата силни мъже, те трябваше да се справят с уникална битка включваща множество елементи. Първо трябваше да бутат 75 килограмови кубове по трасето. Кубовете бяха три. След това от тях трябваше да направят стъпала и да се покатерят на кула от където да свалят чук с който трябваше да разбият сандъци, в които имаше части от логическа задача и части от верига. След това трябваше да решат задачата, която се оказа трудна за Веско, който стигна първи до нея, но Юлиян и Добрин го изпревариха. На следващия етап ги очакваше пъзел, след решаването на който взимаха брадва с която трябваше да разсекат въже. Добрин, който през цялото време беше последен, успя да завърши първи. След него се класира Юлиян, а Веско така и не успя да стигне до пъзела. И така до големия финал достигнаха Добата и Юлиян.

Зрителите на NOVA решиха 200 000 лева да спечели Добрин с 52,9% от гласовете. Добата е истински акробат, на 27 години, зодия Водолей и роден в Карнобат. За себе си казва, че има интерес към биоразнообразието, опазването на планетата и науката като цяло. „Ядосвам се, когато видя как хората затрупват планетата с пластмаса, фасове и всякакви отпадъци“, споделя той и допълва, че е веган, не пие алкохол и е готов да умре за каузата си.

От днес вече е отворен кастингът за втория сезон на „Игри на волята: България“

Всичко за предаването следете на страницата на NOVA, както и във Facebook и Instagram.