Срив на борсите, извънредни мерки и боледуваща икономика, вижте тази неделя, след централната емисия новини

Тази неделя в „Темата на NOVA” авторите Владимир Сиркаров, Кузман Илиев и операторът Росен Илиев разказват как на фона на страха от заразата и физическите й измерения, започва да боледува икономиката. Болест, която може да продължи по-дълго от коронавируса.

Пандемия, война, природно бедствие или друг външен фактор не може да предизвика трайна криза, а само временна корекция. Въпросът обаче е дали пандемията ще отключи реалната криза, която мнозина предричаха и преди нея? Ще е успеят ли предприемачите да се адаптират? Могат ли да са гъвкави или ударът ще е прекалено силен? Бизнесът поиска подкрепа от държавата, но малките бизнеси вече „дишат“ затруднено. Как страната ни ще се справи с пандемията и пълната карантина единственото решение ли е на проблема? Отговорите на тези и други въпроси може да очаквате тази неделя след централната емисия новини.

Ако погледнем от друга гледна точка, кризата често е лечението на болния икономически организъм. Дали, ако подходим правилно може да излезем по-силни и като икономика, и като модерно и солидарно общество? В крайна сметка кризата е болестен етап, от който трябва да излезеш, а не да се скриеш.

Вижте различни гледни точки за пандемията и как тя влияе на световната икономика, какво можем да очакваме, кои бизнеси ще претърпят срив и какви са изходите от една евентуална криза, тази неделя 22 март след централната емисия новини.  

Гледайте „Икономика под карантина“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 22 март, веднага след централната емисия новини.