"Всички сме заедно в това", заяви легендарният български нападател

Легендарният български нападател Димитър Бербатов излезе със специално обръщение в личния си профил във Facebook, в което отдава почит и изказва благодарността си за работата, която вършат българските медици през последните кризисни дни. 

Бербатов сподели, че е направил дарение на Българския лекарски съюз, като призова и други да направят същото, както и да се спазват всички мерки за ограничаване на заразата.

„Намираме се наистина в една безпрецедентна ситуация и затова искам да изкажа цялата си благодарност към всички медицински лица и лекари и всички като цяло, които искат да спрат разпространението на този вирус. Въпреки че майка ми е бивш медицински служите, аз в момента не мога да си представя каква е ситуацията – безсънните нощи, емоцията, усилията, неприбирането вкъщи, само за да се спре вируса. Най-малкото, което мога да кажа е: Благодаря!“, споделя Бербатов.

Димитър Бербатов получи треньорски лиценз от УЕФА

„Реших да направя лично финансово дарение на БЛС, за да бъдат закупени консумативи и всички медицински работници, които са на първа линия, да бъдат защитени. Надявам се, че и други ще последват моя пример. Всички сме заедно в това предизвикателство“, казва още бившият играч на "Манчестър Юнайтед".

Бербатов пред NOVA за решението да прекрати футболната си кариера

„Нека си останем вкъщи. Знам, че има хора, на които им се налага да работят и сега. Апелирам просто да сме внимателни. Нека спазваме указанията и дистанция помежду ни. Не трябва, разбира се, да спираме да се усмихваме. Когато сме вкъщи, имаме повече време за децата, повече време да се самоусъвършенстваме“, завършва посланието си футболистът. 

Повече спортни новини четете в Gong.Bg.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП