Игрите, базирани на учебния материал от 1 до 4 клас, които учат децата да работят в екип, вече могат да се играят и от вкъщи

„Пукльовците“ са дигитални образователни игри, които помагат на децата да се научат да работят в екип. Те се играят в клас и са базирани на учебния материал по математика и български език от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата решават различни екологични проблеми – като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на отпадъци, изсичане на горите. По този начин децата се учат да им „пука“ за другите и за света около тях. Оттам идва и името на играта.

ПРОМЯНАТА е в това да ни пука

От миналата седмица „Пукльовците“ вече могат да се играят и онлайн, самостоятелно в домашна обстановка. По този начин децата ще могат да упражняват научения учебен материал чрез игра - сами или в отбор с цялото семейство. Така, по един ангажиращ и увлекателен начин, семействата ще могат да съчетаят полезното с приятното. А учителите ще имат още един дигитален образователен инструмент, с който да обогатят учебния си процес.

„Пукльовците винаги са изисквали училищна среда и непосредствена комуникация между децата. За съжаление днес това няма как да се случи. Затова през последните седмици направихме всичко възможно да адаптираме игрите, за да могат те да продължат да помагат на децата, учителите и родителите и по време на дистанционното обучение.“ – сподели за иновацията създателят на „Пукльовците“ Ставрос Ставру.

До края на извънредното положение, „Пукльовците“ ще бъдат достъпни безплатно за всички на адрес: http://puk.bg

Екипът на „Пукльовците“ работи и върху още две нови възможности: провеждане на онлайн турнири между деца от различни класове и училища и върху настолна игра, с която цялото семейство ще може да се забавлява заедно, докато развива уменията за работа в екип и разрешаване на конфликти при децата.

Повече информация за „Пукльовците“ може да намерите на: http://thepoppals.com.