За последствията и успешното справяне с коронавируса, тази събота след централната емисия новини

Зад волана на "Карай направо" тази седмица сяда вицепремиерът Томислав Дончев. В разговора с журналиста Диана Найденова той е категоричен, че правителството има ясен и навременен план за справяне със социално-икономическите последствия от кризата, предизвикана от коронавируса.

По думите му широко обсъжданата мярка 60/40, с която правителството подпомага фирмите за запазване на работни места, ще бъде разширявана по обхват и ще продължи да действа и след края на извънредното положение. В интервюто Томислав Дончев споделя още за безвъзмездните над 350 милиона лева, който правителството адресира към малкия и среден бизнес.

Според вицепремиера опозицията и президентът Румен Радев грешат сериозно в отношението си към правителството в условията на безпрецедентна криза, критикувайки ежедневно кабинета. Той смята, че единните институции и политически сили ще внесат спокойствие у обществото, излъчвайки послания за обща цел – справяне с последствията от проблема, пред който е изправена не само страната ни, а и света.

"Карай направо" с Томислав Дончев гледайте тази събота, веднага след централната емисия новини на NOVA в 19.00 ч.!