За четвърта поредна година водещата Нана Гладуиш и фондация „Една от 8“ отбелязват световния ден за борба с рака на яйчниците.

През годините фондацията отбелязва този ден с различни събития, семинари, кани на гости експерти, лекари и журналисти. Днес, заради пандемията, денят също ще бъде отбелязан, но в интернет.

„Заболяването е много сериозно. Сестра ми е с рак на яйчника и борбата й продължава вече няколко години. На фейсбук страницата на фондация „Една от 8“ сме подготвили събитие, където всеки който желае, в знак на съпричастност и отговорност, може да качи своя снимка, облечен в синьо-зелената гама. Заболяването стъпва тихо и се хваща трудно и често в по-напреднали стадии. А хванато навреме, едно заболяване може да се лекува по-добре и по-ефективно“, разказва водещата на „Съдебен спор“.

В знак на солидарност всеки, който желае, може да се облече в синьо-зелената гама, да се снима и да качи снимката си във фейсбук страницата на фондация „Една от 8“ в подкрепа на жените с рак на яйчниците.

NOVA е съпричастна към глобалната борба с рака на яйчниците и подкрепя инициативата на фондация „Една от 8“.