Как коментира актуалните събития в държавата, вижте тази събота след централната емисия новини

Последният служебен премиер на България и председател на 39-ото народно събрание сяда зад волана на „Карай направо“ тази събота. Един от най-уважаваните български юристи ще кара за пръв път кола с автоматични скорости и в разговора с Диана Найденова обсъжда конфликта между Дондуков 1 и Дондуков 2, липсата на силна лява партия заради конфронтацията в БСП и невалидното джиросване на акциите на ПФК „Левски“ от Георги Попов и Васил Божков. Джиросването е юридически невалиден акт, а с поведението си Божков опитва да разиграва цялата държава, смята професорът. 

От разговора на Диана Найденова с Огнян Герджиков става ясно категоричното му мнение, че е добре държавният глава да смекчи тона към изпълнителната власт и да не влиза на всяка цена в ролята на коректив на правителството. Той съветва и лидера на БСП Корнелия Нинова да не отваря толкова фронтове на конфликти с другарите си на Позитано 20. 

А по отношение на Мая Манолова счита, че активността и енергията ѝ е толкова сериозна, че би могла да захрани реакторите на АЕЦ Козлодуй. Въпросът е в това, казва проф. Герджиков, дали има позитивни последствия от енергичното поведение на бившия омбудсман.

"Карай направо" с проф. Огнян Герджиков гледайте тази събота, веднага след централната емисия новини на NOVA в 19.00 ч.!