Гледайте предаването в събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 27 юни, в „Ничия земя“ ще си припомним една история за невероятното превъплъщение на милионер в овчар, на превръщането на отчаянието в храм и на луксозен столичен апартамент в селска мандра. В село Строево, на няколко километра от Пловдив един милионер е намерил своето място за стареене, владеене и мъдреене на децата му. Място, което Васил Василев описва като място за кацане от 63-годишния полет.

Няколко години по-рано обраслите в бурени крайпътни ниви се превръщат в основите на параклис. Освещават го с името на светец, което е дадено на полумъртво дете. Цялата безнадежна отдаденост на лекрите се стоварва в градежа на храма, заедно с бетон от вярата на близките. И… със свръхусилията на дядото.

„Ще ви разкажем кой е той и как оцелява детето. Храмът все още е там и напомня за приказните чудеса. Но в тази приказка има и много уроци. Тя е приказка с продължение… в името на живите.

Селото и храмът са само част от местата, където кънти посланието на Васил. Посланието е не само „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”. То съдържа в себе си и „Поискай и ще ти се даде“, „Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб”, “Повярвай и ще успееш”. Защото не само няма успешен бизнес, за който да не си даваш сметка, че най-важното са хората, но и защото където и да отидете, ще намерите там само това, което сте донесли с вас.“

Гледайте „Ничия земя“ в събота от 18.00 ч. по NOVA

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си