Градът под тепетата е център на няколко важни събития днес и утре

Това са празникът на пловдивския гарнизон и най-очакваното музикално събитие, което NOVA ще излъчи в неделя вечер – връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио.

Обратното броене до събитието тече с пълна сила, но още днес музикален тур очаква посетителите на Стария град на Пловдив. Мини концерти ще предшестват голямото събитие в Европейската столица на културата.

Музикален тур в Стария град подгрява Наградите на БГ радио

Три локации в Стария град на Пловдив се превръщат в сцени за млади музикални таланти. Точно в 16.00 ч. една от известните къщи „Хиндилян“ под звуците на акустично пиано ще се превърне точно в такава сцена. Какво да очакват посетителите, разказва Богомил Грозев, директор на Общинският институт „Старинен Пловдив”.

Годишни музикални награди на БГ Радио – броени часове преди церемонията

„Музикалният тур в Стария град започва в 15.00 ч. в Балабановата къща, където ще има изпълнения с тромпети и пеене, следва акустичното пиано в къща „Хиндилян“ и завършва в къщата на д-р Ст. Чомаков, която е постоянна експозиция на Златю Бояджиев. Покрай Наградите на БГ Радио решихме да направим този тур и да подадем ръка на младите изпълнители. Получихме подкрепа и много от звездите, които ще бъдат на тазвечерната, церемония, ще бъдат и в Стария град.“

Довечера е голямото музикално събитие, което NOVA ще излъчи на 5 юли, неделя в 22.20 ч.

Какво още да очакват гостите на голямото музикално събитие, гледайте във видеото.