Певецът не можа да получи наградата в категорията "БГ песен" заедно с Павел и Венци Венц

Любо Киров пропусна наградите на БГ Радио заради инцидент и не можа да получи лично наградата в категорията "БГ песен" за парчето „Не бих могъл“, изпълнено заедно с Павел и Венци Венц.

Неочакван инцидент по време на репетиция

„Не исках да занимавам хората със себе си, но май е по-добре всички да разберат какво се е случило, защото иначе ми се налага да отговарям на всеки поотделно. Искам да използвам възможността да благодаря на екипа на д-р Стоянов в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив. Получих т.нар. травма на неделния футболист. По време на репетициите за Наградите на БГ Радио пострада ахилеса на левия ми крак. Трябваше да се танцува и бях подготвил едно страхотно шоу с балет Nova, но явно не съм разгрял достатъчно мускулите на тялото си и получих тази ортопедична травма. Очаква се да се възстановя до месец. Песента, за която репетирах и която не успях да представя на церемонията в Античния театър, се казва „Ти можеш“, но ще я чуете съвсем скоро."

За наградата в категория "БГ Песен"

„Това е изключително важна награда. Песента наистина стана хит през годината. Колаборация от този тип трудно се намества добре в музикалното пространство Искам да благодаря на всички, които са гласували за нея, на всички, които са аплодирали в Античния театър при споменаването на името ми във всички номинации.“