Гледайте предаването в събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 8 август, в „Ничия земя” Елена Чопакова ни води в една скъпа – и за наемане, и за купуване, и за поддържане – къща в полите на Витоша. В нея известно време пребиваваха най-новите звезди на Републиката. Те са млади, красиви, тук-там коригирани от пластичната хирургия и може и да не ги разпознаете веднага, но децата и внуците ви ще ги познаят на секундата. Ще знаят как се казват, къде ходят да пият кафе, къде е била последната им почивка, с какъв точно лосион мажат стегнатите си тела и кой ги гримира и фризира. Те са звездите от Инстаграм и имат собствено риалити, чийто водещ е наричаната скандална дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз.

„Запознаваме с новите звезди на България и разказваме за професията инфлуенсър с интервюта с най-влиятелните момичета в Инстаграм.

Каквото и да мислите за тях, на повечето не им пука, а на останалата част – скоро съвсем няма да им пука. Те са млади, красиви, самоуверени и влиятелни – според собствените си думи, но и според общо 827-е си хиляди последователи. Имат и собствено интернет риалити, което до броени дни започва да излъчва своя четвърти сезон. Старостта не им е на дневен ред. А когато е, инфлуенсър ще е официална и нормална професия.

Ако е рекъл Господ да доживеем, ще видим силиконово-татуираното поколение баби. Нас лично това не ни притеснява толкова, колкото дали новата генерация баби ще могат да пържат мекици и да плетат чорапи. Дали безвъзвратно не сме загубили онази българска баба, която готви сякаш има мед по върховете на пръстите, разказва най-хубавите приказки и винаги ни смята за слабички?“

Гледайте „Ничия земя“ в събота от 18.00 ч. по NOVA