„Всички участници в новия сезон са различни и много интересни. За да може човек да управлява добре ресторант, трябва да отдаде сърцето и душата си на това, което прави“

Екипът на „Събуди се“ откри топготвачът в крайпътно заведение в Кюстендил, където в момента текат снимките на новия сезон на любимото кулинарно предаване „Кошмари в кухнята“.

„Кошмарите са навсякъде – в отношенията, в мръсната кухня, в лошото меню, в лошата презентация на ястията. В момента снимаме новия сезон на „Кошмари в кухнята“. Намираме се в ресторант „Дървената къща“, която дори си няма име. Ето това, например е един кошмар. Един страхотен ресторант, който прилича на швейцарско заведение, но си няма име и никой не иска да го управлява. За да може човек да управлява добре ресторант, трябва да умее да се заявява. А когато го прави, трябва да отдаде сърцето си и душата си в това, което прави“, споделя шеф Манчев.

Тази година доста ресторантьори изпитват затруднения заради коронавируса. Някои са изправени пред фалит. В новия сезон „Кошмари в кухнята“ ще се притече на помощ и на такива заведения.

„Има и такива участници в новия сезон на „Кошмари в кухнята“. Всички са различни и много интересни. В момента се намираме в крайпътен ресторант. Ще влезем в ресторанти, пицарии и други заведения, в които хората са изпитали страхотни затруднения вследствие на COVID-19. Но от друга страна коронавирусът не бива да бъде оправдание. Всеки от нас трябва да знае, че когато възникне такава ситуация, бизнесът трябва да се трансформира, да се адаптира спрямо пазара, за да оцелее. COVID-19 не може да бъде причина. Той стои от едната страна, а от другата е това, което ние сме вложили. Дали сме вложили сърце в храната, в менюто, в отношението и как хората ни разбират. Защо менюто почти навсякъде е едно и също. 90% от ресторантите предлагат едно и също. Но ние, като професионалисти, трябва да умеем да се открояваме и заявяваме“, категоричен е топготвачът.

Повече за новия сезон на "Кошмари в кухнята", гледайте във видеото на "Събуди се".