Новият български филм тръгва по екраните в цялата страна на 30 октомври

Публикуваха официалния трейлър на филма „Пепел върху слънцето“. Заглавието тръгва по екраните в цялата страна на 30 октомври. Видеото бе разпространено по-рано днес в социалните мрежи, а също и в кината. Това е първият досег на зрителите с кадри от филма след публикувания през февруари тийзър. В него виждаме много повече от д-р Стефан Стефанов (Юлиан Вергов) и от разказваната в заглавието история.

В „Пепел върху слънцето“ участват още много обичани родни актьори, включително Силвия Петкова, Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев и много други. Проектът е дебют за режисьора Бо Калинов и оператора Калоян Иванов в киното. Оригинално премиерата трябваше да се състои през месец март, но епидемията от COVID-19 отложи събитието. Вече се състоя първата предпремиерна прожекция на филма като част от конкурсната програма на фестивала „Златна роза“ във Варна, а на 9 октомври 2020 г. предстои участие на заглавието и на София Филм Фест, за което билетите са напълно разпродадени.

"Пепел върху слънцето" тръгва по кината в цялата страна на 30 октомври

„Филмът е разказ за д-р Стефанов, но лесно може да бъде отнесен към всеки лекар в България. Имахме привилегията да работим с Юлиан Вергов, който е изключителен актьор и даде всичко от себе си в тази роля. Смятам, че зрителите ще го видят такъв, какъвто не са го виждали преди“, сподели режисьорът на проекта Бо Калинов.

„Лекарите често са лошите герои в медиите. Дори при съмнение за лекарска грешка, всички веднага се нахвърлят върху тях, но никой не обръща внимание, когато си вършат работата. Именно тази тема прави филма толкова актуален в момента“, допълва продуцентът Калин Калинов.

Първата прожекция на "Пепел върху слънцето" ще се състои на фестивала „Златна роза“

В дните до премиерата се очаква да излезе и клипът към песента „Равносметка“ на Б.Т.Р., която е саундтрак на филма. Парчето е част от най-новия албум на групата – „Невидими стени“, който вече е на пазара, а режисьор на видеото отново е Бо Калинов.

Можете да последвате "Пепел върху слунцето" във Facebook.

Филмът е медийно подкрепен от NOVA, като част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“.