Героинята й е нейната пълна противоположност, защото в живота актрисата е скромна и свръхкритична

За проблемите й с килограмите, за дисциплината, наследство от баща й, който е военен, с младата надежда на българското кино и театър, носител на престижната награда „Златен кукерикон“, разгварят Драгомир Танев и операторът Андрей Стоилов.

Калин тръгва по следите на Борис в „Братя”

„Попаднах в сериала „Братя“ след като се явих на кастинг. Потърси ме продуцентът Краси Ванков и в началото не можех да повярвам, че се случва. Много се притеснявах как ще се справя, защото попадам в среда с опитни актьори и екип. За щастие, те се държаха с мен като с равен. Моят персонаж в „Братя“ Лина е хостеса в агенцията на Ива и Лора. Тя е едно младо и много амбициозно момиче. Нахакана е и казва винаги каквото мисли. Това, което иска, е да може да си позволи по-луксозен начин на живот. Лина е много пълнокръвен персонаж. От една страна й симпатизирам за силата на духа, който носи, съжалявам я за нейната съдба, но в същото време това е нейният избор. Тя можеше да не избере този път. Моята героиня има много високо самочувствие за себе си като жена, докато аз нямам такова. Това беше най-голямото предизвикателство за мен."

Тежка престрелка и драматично признание в „Братя”

От един от най-недолюбваните персонажи в този сериал, накрая Лина се превръща в един от най-обичаните такива.

„Това е нещото, което много харесвам в сериала, че всеки персонаж е представен с тъмната и светлата страна на характера, който носи“, категорична е актрисата.

Христина признава, че актьорското майсторство не е било детската й мечта, а по-скоро естествено продължение на живота й дотогава. Разказва, че като малка пеела в детска музикална формация „Омайниче“ в Пловдив. Родителите й, който не се занимават с изкуство, я съветват да кандидатства в НАТФИЗ. Заради сцените в „Братя“ обаче Христина предупреждава баща си и брат си да не гледат сериала.

Снежа е откарана в болница по спешност в „Братя”

„Аз съм актриса на свободна практика, но тази професия не е много сигурна. Има периоди, в които не се случва нищо и се налага да работиш нещо съвсем различно. Имала съм проблеми с килограмите. Може би защото, когато се занимаваш със сценични изкуства и трябва да излезеш на сцената, знаеш, че трябва да изглеждаш добре. Актьорската професия е суетна. Стигала съм до моменти, в които съм била проблемно слаба, които за щастие са в миналото“, споделя талантливата актриса.

Какъв съвет би дала Лина на младите хора, тръгнали по нейните професионални стъпки, вижте във видеото на „Събуди се“.